No, tenhle článek by se měl jmenovat spíše pokus o polentové hranolky :D Měla jsem moc vody a polenta mi odmítla ztuhnout, takže jsem to zkusila upéct v celku, ale prostě to nevyšlo. Chuťově fajn, ale vzhledově.. No můžete vidět sami :D Ovšem to v té malé mističce je skoro zázrak..
Suroviny:
- 1 hrnek instatní polenty
- 2 hrnky vody
- grilovací koření s bylinkami
- kešu oříšky
- voda
- sůl
- kapari
- vinný ocet
Postup:
Vodu přivedeme k varu, osolíme a vsypeme za stálého míchání polentu, mícháme po celou dobu varu. Vaříme asi 3 minuty. Ihned nalijeme na talíř/plech a vyrovnáme. Necháme ztuhnout, poté nakrájíme na hranolky, posypeme grilovacím kořením a pečeme v troubě na 200 °C dokřupava.
Kešu dip vyrobíme následovně: do mixéru vsypeme kešu, přidáme trošku vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme vinný ocet podle chuti, lehce osolíme a přidáme na jemno nakrájené kapari.
Dobrou chuť přeje Nikki :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat